W tym topicu wstawiamy 10 najlepszych wg nas tytułów, każdy z uzasadnieniem, dlaczego.
Zacznę ja
10. S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl - niezły twór, ale wiele mu brakowało. Niestety, X-Ray nie jest zbyt wydajnym programem, albo wygląda, albo działa. Niemniej, dalej w tej grze można rzeźbić. Szkoda, że ją tak okrojono,jednak to nadal smakowity kąsek. Choć nie tyle zachwyca mnie ta gra, co modyfikacje do niej, zwłaszcza mająca wyjść pod koniec roku "Back to the Roots: Lost Alpha".
9. Duke Nukem 3D - to jest coś pięknego, ta interakcja z otoczeniem, ta grywalność... I Książę...
8. Gothic (cała seria) - za również bardzo dobrą fabułę, ciekawy model rozgrywki, bardzo wysoką grywalność.
7. TES III Morrowind - świetna fabuła, niezgorsza, jak na tamte czasy grafika, duży teren, bardzo dużo modyfikacji składa się na przyjemną rozgrywkę.
6. Call of Duty 4 - bardzo fajny, choć krótki tryb single, bardzo rozbudowany i fajny multi, doskonały system dodatków do broni i zdobywanych stopni wojskowych oraz idących za tym premii.
5. Far Cry - to przepiękne doświadczenie, chce się grać. Ta woda...
4. GTA San Andreas - to uhonorowanie za wielkość. Ta jest olbrzymia, świetnie bawiłem się też, wyskakując rowerkiem ze spadochronem z wieżowca w Los Santos. Piękne przeżycia po tej grze.
3. Max Payne - Nowy Jork. Zaszczuty glina. Nic do stracenia. Klimat tej gry przytłacza i to bardzo, jest to piękne.
2. Half Life - razem z dodatkami to przepiękna opowieść o walce o przetrwanie trzech osób - W podstawce naukowca, Gordona Freemana, w Opposing Force członka jednostki HECU Adriana Shepharda, a w Blue
Shift strażnika Barneya Calhouna. Niesamowity klimat, tajemnicze zdarzenia, znakomicie uzupełniająca się historia i Gman. I jeszcze te mody, np. Counter Strike...
1. Half Life 2 - "Wake up and smell the ashes..." Świetny klimat, wiele wręcz swojskich nawiązań, np wraki aut przypominające Łady, napisy na budynkach w cyrylicy, ZOMO-wcy i ogólny klimat zaszczucia. Świetne dodatki, bardzo dobry program Source, na którym powstały świetne modyfikacje.
Przyklejam. //Kpc21

.
.

) dźwięk, do tego grafika, ogólnie silnik FrostBite, który no cóż jak dla mnie powala, fabula, która nie wszyscy jak wiem rozumieja, ale mi sie bardzo podobała, bez dwóch zdań BC2 jest na pierwszej liście zakupów w marcu.
grę ogram do bólu, klimat klimat klimat.
) do tego ma niesamowitego coopa i tryb hordy, który ze znajomymi naprawdę miażdży glowe
no i brutalność wylewa się z ekranu.