10 najlepszych gier!

Dyskusje i problemy związane z grami komputerowymi, konsolowymi oraz samymi konsolami

10 najlepszych gier!

Postprzez Darth ReX » 06.06.2009 (So) 14:17

W tym topicu wstawiamy 10 najlepszych wg nas tytułów, każdy z uzasadnieniem, dlaczego.
Zacznę ja

10. S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl - niezły twór, ale wiele mu brakowało. Niestety, X-Ray nie jest zbyt wydajnym programem, albo wygląda, albo działa. Niemniej, dalej w tej grze można rzeźbić. Szkoda, że ją tak okrojono,jednak to nadal smakowity kąsek. Choć nie tyle zachwyca mnie ta gra, co modyfikacje do niej, zwłaszcza mająca wyjść pod koniec roku "Back to the Roots: Lost Alpha".

9. Duke Nukem 3D - to jest coś pięknego, ta interakcja z otoczeniem, ta grywalność... I Książę...

8. Gothic (cała seria)
- za również bardzo dobrą fabułę, ciekawy model rozgrywki, bardzo wysoką grywalność.

7. TES III Morrowind
- świetna fabuła, niezgorsza, jak na tamte czasy grafika, duży teren, bardzo dużo modyfikacji składa się na przyjemną rozgrywkę.

6. Call of Duty 4
- bardzo fajny, choć krótki tryb single, bardzo rozbudowany i fajny multi, doskonały system dodatków do broni i zdobywanych stopni wojskowych oraz idących za tym premii.

5. Far Cry
- to przepiękne doświadczenie, chce się grać. Ta woda...

4. GTA San Andreas - to uhonorowanie za wielkość. Ta jest olbrzymia, świetnie bawiłem się też, wyskakując rowerkiem ze spadochronem z wieżowca w Los Santos. Piękne przeżycia po tej grze.

3. Max Payne - Nowy Jork. Zaszczuty glina. Nic do stracenia. Klimat tej gry przytłacza i to bardzo, jest to piękne.

2. Half Life - razem z dodatkami to przepiękna opowieść o walce o przetrwanie trzech osób - W podstawce naukowca, Gordona Freemana, w Opposing Force członka jednostki HECU Adriana Shepharda, a w Blue
Shift strażnika Barneya Calhouna. Niesamowity klimat, tajemnicze zdarzenia, znakomicie uzupełniająca się historia i Gman. I jeszcze te mody, np. Counter Strike...

1. Half Life 2 - "Wake up and smell the ashes..." Świetny klimat, wiele wręcz swojskich nawiązań, np wraki aut przypominające Łady, napisy na budynkach w cyrylicy, ZOMO-wcy i ogólny klimat zaszczucia. Świetne dodatki, bardzo dobry program Source, na którym powstały świetne modyfikacje.

Przyklejam. //Kpc21
Ostatnio edytowano 23.02.2010 (Wt) 12:20 przez Kpc21, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przyklejam
Obrazek
Darth ReX

Nieznany Nieznana

Re: 10 najlepszych gier!

Postprzez Bartek » 06.06.2009 (So) 14:50

10. Dirt - najnowsza odsłona serii Colin Mc Rae. Dobra grywalność i grafika. Szkoda, że szybko się nudzi.

9. Assassin's Creed - wyśmienita gra. Taki średniowieczny parkour. Tak nisko jest na mojej liście ze względu na to, że w każdym mieście mamy do wykonania praktycznie to samo i po jakimś czasie gra się może znudzić.

8. Mirror's Edge - również dobra gra. Wreszcie oryginalny pomysł (parkour), ale następna gra, która jest za krótka. Mogłaby być 2x dłuższa.

7. Far Cry 2 - coś pięknego. Grafika jest po prostu świetna, grywalność też. Lecz fabuła mogłaby być bardziej rozbudowana. Twórcy mogli inaczej zrobić
system misji, bo większość z nich są do siebie podobne.

6. Wheelman - Gra godna polecenia. Super kraksy samochodowe, pościgi i strzelaniny. A do tego główny bohater to Vin Diesel. Lecz to następna gra, która jest zdecydowanie za krótka.

5. Race Driver Grid - bardzo dobry symulator wyścigów samochodowych. Dominuje grafiką, ale twórcy nie zapomnieli również o grywalności. Jak dla mnie najlepszy symulator wyścigów jak dotąd.

4. Call of Duty 4: Modern Warfare - na pierwszy rzut oka, zwykła strzelanka. Ale jak się w nią dłużej pogra to nabiera smaczku. Ogólnie bardzo dobra, grywalna gra. Jedyny minus to długość. Jest zbyt krótka. Ale zostaje multiplayer, który jest równie dobry.

3. Burnout Paradise - świetna ścigałka. Te kraksy i model zniszczeń są wyśmienite. Aż się chce w nią grać.

2. Crysis - naprawdę świetna strzelanka. Szczegółowa grafika, piękna wyspa i wschody/zachody słońca. Wcale się nie nudzi.

1. Grand Theft Auto IV - najlepsza gra w jaką grałem. Świetna fabuła, grafika, grywalność, nowy silnik fizyczny (Euphoria), szczegółowe zniszczenia
samochodów. Nic dodać, nic ująć. Piękna gra.
Bartek

Nieznany Nieznana

Postprzez Famiru » 16.06.2009 (Wt) 21:14

10.Team Fortress 2 - To zwykły "Team Deathmatch" ale coś w niej jest takiego, że chce się grać. Najprawdopodobniej to wina kolegów :D.
Uwielbiam gry z ciekawą fabułą ;).

9.Stalker - Fajny klimat i oryginalna fabuła.

8.GTA4 - Gra jest fajna, zabawna i długa ale wymagania mnie do niej lekko zniechęciły. Dobrze, że grałem na xbox (chciałem kupic na PC)

7.Gothic - Gram w tą gre już od bardzo dawna, strasznie mi się spodobała, gra ma przeżutą fabułę, ale i tak jest w niej coś co mnie kusi do gry.

6.Wiedźmin
- Uwielbiam ten klimat oraz bardzo interesującą fabułę, co też jest dużym plusem to polska gra, ale jak każda inna ma swoje minusy.

5.Dark Messiah - Uwielbiam tą grę, ma wspaniałą fabułę, oraz tryb rozgrywki, minusy to liniowe mapy oraz długość gry.

4.Assassin creed - Parkur, ucieczki, zabijanie, dynamiczne akcje. Uwielbiam ją ;).

3.Call of duty 4 - Jedna z najfajniejszych gier FPS w jakie grałem, bardzo podoba mi się tryb gry, minus to strasznie słaby odrzut broni.

2.Prototype - Gra jest poprostu super. Możliwości, akcja, fabuła... po prostu trzeba ją mieć !

1.Battlefield 2 - Duży wybór aresnału, możliwość odblokowania broni oraz orderów, gigantyczne mapy. Jedyny minus to nadmiar neo.
Ostatnio edytowano 05.07.2009 (N) 23:15 przez Famiru, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Famiru

Twój znajomy: Darth ReX
    Nieznany Nieznana

Postprzez mikber » 04.07.2009 (So) 17:00

Dla bardziej przejrzystej lektury (czytania) informacji w postach proszę oddzielić każdy podpunkt pojedynczym wolnym polem

Pozdrawiam

\\Kolor zielony tylko dla moderatorów
\\Ale, że podałeś ważną informacje wyróżnię to innym kolorem
\\Kaczorinax
mikber

Nieznany Nieznana

10 najlepszych gier!

Postprzez FutureShock » 02.08.2009 (N) 14:44

10. Burnout Paradise : The Ultimate Box - Gra jest średnia jednak spodobał mi się system zniszczeń i grafika . Dzięki tym zniszczeniom gra jest w mojej 10 :)

9. Call of Duty 2 - W tamtych czasach to była super gra , ten niezapomniany klimat i wogole :D

8. Need For Speed : Pro Street - Spodobała mi się w tej grze grafika jak i sterowanie samochodem

7. Mirrors Edge - Le parkour z perspektywy pierwszej osoby ! WOW ;)

6. Tom Clancy HAWX - całkiem ładna grafika zwłaszcza na telewizorze FullHD , sterowanie samolotami jest super i te misje ;)

5. Batterfield : Bad Company - całkiem ładna strzelanka , spodobała mi się bardziej niz COD4 i COD5

4. Race Driver GRID - tak jak pisali poprzednicy - najlepsza gra z tego gatunku . Znakomite sterowanie samochodem

3. Gta San Andreas - Kiedy gre wydali to był Szał :) Fakt że teraz gra tak nie cieszy jak kiedys ale i tak zasługuje na wysoką note ;D

2. Bioshock - gra jest znakomita . Fabuła , miasto RAPTURE , efekty , zabijanie , no i grafika :)

1. GTA4 - według mnie lepszej gry nie ma :D GTA4 pomino mniejszej mapy niz poprzednik na PC i tak jest najlepsze .
FutureShock

System: Windows Xp
    Nieznany Nieznana

Postprzez eaglo0n » 17.11.2009 (Wt) 0:27

10. Ninja Blade - szybka akcja, ciekawy pomysł lecz wymagania ma sporawe (konwekcja z xbox 360). Shurriken na połowę pleców wymiata xD

9. Need For Speed : Most Wanted - moim zdaniem najciekawsza część gdyż właśnie w niej po raz pierwszy pojawiła się policja i to nie aż tak tępa jak to bywało.

8. Combat Arms - coś w stylu Call of Duty ale przez neta xD polecam szczególnie wtedy gdy masz kumpla obok.

7. Devil May Cry 4 - klimat, klimat, muzyka i klimat ;P a poza tym nawalanka jakich mało.

6. Warcraft 3 Frozen Throne - dobra strategia i nienaganna zabawa :)

5. Disciples 2 - Coś w stylu Heroes : Might and Magic tylko że walka w 3d i za to plus.

4. Worms Armageddon - Klasyka :) no kto nie grał w Wormsy ;)

3. Quake 3 Arena - Jeśli ktoś lubi wyzwania i jest dosyć szybko reaguje to może spróbować. Powiększa Twoją frustracje ;P

2. Trackmania Nation Forever - zacięta rywalizacja, darmowa gierka, walka o miejsce Polski na arenie międzynarodowej a poza tym prędkość wymiata !

1. Counter-Strike - nigdy nie zrezygnuje z tej gry. Nasza narodowa gra w kategorii e-sport ! A co się liczy ? Team play przede wszystkim !

GL & HF for all Players ;)

Dla bardziej przejrzystej lektury (czytania) informacji w postach proszę oddzielić każdy podpunkt pojedynczym wolnym polem

\\Stosuj się do tego co przed tobą :P
\\Poprawione.
\\Kaczorinax
eaglo0n

Twój znajomy: Adax
System: Windows MX 8.1
    Nieznany Nieznana

10 najlepszych gier!

Postprzez kaczorinax » 17.11.2009 (Wt) 14:50

1.F.E.A.R. - lepszej strzelanki nie widziałem. Ta muzyka w tle i fabuła...

2.CS:Source - tu chyba każdy wie o co chodzi

3.NFS:most wanted - najlepsza wedlug mnie część NFS

4.AirRivals - bardzo fajne misje szybkie wbijanie expa i oczywiście gra online

5.Metin - gra fajna na krótką mete potem robi się nudna

6.NFS Underground 2 - druga najlepsza część NFS najbardziej podobał mi się tuning

7.GTA:San Andreas - bardzo fajna część GTA

8.Rec War - niby grafa na poziomie mario a jednak ma to coś

9.Spellforce 2 - fabuła bardzo fajna i gra ogólnie wciąga

10.Fifa 2005 - ogólnie bardzo fajna część fify reszta to tylko poprawiona grafa i dodatkowe funkcje
Hp 510 - Pentium m725 1.6@2.13 Ghz, 2 gb ddr2, gma900 128 mb
kaczorinax

System: Windows Seven Professional x86 PL
    Nieznany Nieznana

Postprzez LordzFc » 08.12.2009 (Wt) 16:11

Kolejność przypadkowa

Starcraft - strategia na której wzorowano się przy tworzeniu większości współczesnych rts'ów

Mount&Blade - drugiej takiej gry nie ma. Symulacja średniowiecznego rycerza - akcja, trochę wątków rpg i strategia. Gra wciąga na długie wieczory

Medieval 2 total war - jeszcze więcej dobrego średniowiecznego klimatu jaki znany był z jedynki. Grafika ciągle może się podobać, a starcia wielkich armii wciągać.

Diablo II - czy ten tytuł trzeba przedstawiać? Czy ktoś nie zna najlepszego h'n's'a wszechczasów? Powątpiewam by ktoś taki był.

Gears of War - Może i troche schematyczna, fakt jest też, że są problemy z kontem na Games for Windows, ale mimo tego gra jest po prostu fajna

Painkiller - dający wiele frajdy fps naszego rodzimego People Can Fly. Pojedynki z wieeeelkimi bossami są długie, trudne, ale w końcu o to chodzi.

World of Goo - Ociekająca humorem gierka 2D Boy studio. Tworzenie konstrukcji z glutów jest fajne. Oj fajne, fajne.

FlatOut2 - Pozwalająca się wyżyć gra w której zapominamy o zasadach bezpiecznej jazdy. Zniszczenia samochodów są może trochę przesadzone, ale co tam. Tutaj właśnie chodzi o to by się pozbyć oponentów z toru. Bardzo dobry Soundtrack.

Hearts of Iron 2 - A co było gdyby LordzFc dowodził armiami III Rzeczy w IIwś... Ten skomplikowany na początku(później po opanowaniu zasad gra się już komfortowo), tytuł daje możliwość odpowiedzi na to jakże nurtujące pytanie

Earth 2160 - Trochę i czerpie inspiracji z wcześniej opisywanego starcrafta, ma za to dobrą jak na rts'y fabułę oraz ciekawy system konstrukcji jednostek. Tutaj bowiem nie mamy konkretnych jednostek, za to posiadamy różne części, z których pojazd składamy.

Do tego zestawienia dodałbym jeszcze sporo tytułów(w tym Heroes III), ale jak ma być 10, to niech będzie 10.
LordzFc

Twój znajomy: adax
System: Win Xp
    Nieznany Nieznana

Postprzez Krzysztof » 09.12.2009 (Śr) 17:48

1
Seria Gothic
- każda gra wyśmienita
2
Seria Total War
- po prostu lubie to chodzenie po mapie
3
Syberia 1, 2
- ciekawe "misje" i zagadki do wykonania
4
Fallout 3
- wyśmienita grafika
5
Call of Duty UA
- chyba najleosza tego typu gra w jaka grałem

Na dalsze gry narazie nie mam pomysłów.
Krzysztof

System: Seven
    Nieznany Nieznana

Postprzez Crossfire » 17.02.2010 (Śr) 23:45

1. Mafia - klimat wylewający się z ekranu, gameplay jak na tamte czasy powalał, ogólnie fabula która wciągnęła mnie na długie godziny i ten morderczy wyścig nad którym spędziłem ładne kilka dni, dlatego bardzo liczę na Mafie 2 .

2. Gothic Saga - Klimat, który wciągnąłem mnie na dlugie lata, można powiedzieć katowania każdej części, nie zliczę ile razy już je przeszedlem, postacie, jeden moim zdaniem z najlepszych RPG na świecie.

3. Call of Duty 4 - ktore najbardziej zapisało sie w mojej pamięci, choć grałem w każdą cześć, do tej "przykleiłem" sie na długie lata, single który był fenomenalny i grafika oraz gameplay do tego posłodzony na sam koniec cudownym multi którego juz nawet MW2 moim zdaniem nie pobił.

4. Halo 3 - gra znalazła się jedynie dlatego na mojej liscie 10 najlepszych gier za fenomenalny gameplay, którego nie znajdziesz w żadnym innym FPSie, każda walka jest prowadzona inaczej i przeciwnicy maja masakrycznie dobre AI do tego Master Chief i ogólnie swiat Halo jest bardzo wciągający, polecam książkę Halo : the fall of Reach.

5. Mass Effect - fabula, klimat oraz cale uniwersum jest tak przedstawione, ze szczęka opada, do tego dialogi w grze miażdżą, w końcu BioWare wiedza jak zrobić porządnego RPGa z elementami akcji, grze nie mam nic do zarzucenia.

6. Bad Company - dlaczego tak można, powiedzieć nowa gierka wpadła do pierwszej 10 najlepszych gier! za przełom tak innowacje destrukcje (ja wiem wiem Red Faction 2, ale dajcie spokój to nie to samo) oraz fenomenalny (za czesto tego slowa uzywam :taré1: ) dźwięk, do tego grafika, ogólnie silnik FrostBite, który no cóż jak dla mnie powala, fabula, która nie wszyscy jak wiem rozumieja, ale mi sie bardzo podobała, bez dwóch zdań BC2 jest na pierwszej liście zakupów w marcu.

7. S.T.A.L.K.E.R. : Shadow of Chernobyl - za klimat tak naprawde cudowny, moim ulubiony zresztą, świat przedstawiony w grze i historie do tego po kilku patchach gra naprawdę staje się dobra.

8. Diablo II - coś tutaj muszę pisać :hehe: grę ogram do bólu, klimat klimat klimat.

9. Gears of War II - gra która pokazała prawdziwa moc silnika UE 3.5. (już 8| ) do tego ma niesamowitego coopa i tryb hordy, który ze znajomymi naprawdę miażdży glowe :hahaha: no i brutalność wylewa się z ekranu.

10. GTA IV - za cudowne miasto, grafikę, klimat, miasto naprawdę tętni życiem i widać to na każdym kroku do tego każda z postaci nawet nie głównych ma swoj niepowtarzalny charakter.
Obrazek
PC:|Evga nForce650i ultra|E8400@3,8ghz|PDP 4gb ddr2 800mhz cl4|Gainward 8800GT GS(oc!)|Chieftec560W|
Xbox360 Premium 20gb + Bravia 32" HD Ready
Crossfire

System: Windows 7 Proffesional
    Nieznany Nieznana

Następna strona

Powrót do Gry i konsole