1. Ubuntu będzie widoczne jako rar (rozszerzenie .iso ale otwierane WinRAR'em). Mam to nagrać jako Nagraj pliki na dysku?
Nie. Obraz ISO wypalasz w programie imgburn. Tutaj jak na obrazku:

W miejsce Please select a file... klikasz obok ikonkę lupy i wskazujesz plik ISO ten co pobierzesz.
We write Speed wybierzesz (im mniej tym lepiej, najlepiej 4x)
Potem dajesz Write, czyli:

i się nagrywa...
2. Jak dokładnie włączyć BIOS'a (to było chyba F2) i co DOKŁADNIE tam zrobić (pamiętaj, że moje umiejętności informatyczne nie są AŻ tak rozległe ;P)
W biosie szukaj opcji Boot devices i tam zmień tak aby na pierwszym miejscu było DVD, nie wiem jak jest w Fujitsu Siemens, ale w moim Acerze mam BootDevices i tam zaznaczam DVD i klawiszem F7 przesuwam go na pierwsze miejsce. Ty też musisz przestawić swój napęd na pierwsze miejsce, zazwyczaj w biosie po prawo masz tabelkę informacyjną po angielsku co i jak zrobić, ale łatwo wytłumaczone, np. u mnie F7=UP czyli F7 do przesunięcia w górę na liście. Pamiętaj, że po przestawieniu, wyjść z biosu zapisując ustawienia, czyli np. Save and Exit, u mnie jest to także w biosie pod skrótem F10.
3. Co zrobić jak komputer nie będzie chciał się włączyć.
W najgorszym przypadku wyjmujesz płytę z ubuntu i się normalnie vista uruchamia.

| Pozdrawiam!