Czytałem że można wyłączyć ograniczenia przepustowości aby przyspieszyć internet postanowiłem że to zrobię. Wszystko ładnie działało tak jak opisali tutaj:
http://www.tweaks.pl/czytaj,wylaczenie_ ... u,122.html
Lecz po pewnym czasie system mój (Windows XP professional) zaczął się dziwnie zachowywać więc postanowiłem zainstalować go od nowa.
(To nie od wyłączenia ograniczenia przepustowości Windows tak sie zachowywał tylko wina leżała po mojej stronie. Usunąłem plik systemowy)
Więc tak jak pisałem wyżej usunąłem ten Windows i zainstalowałem go ponownie.
Lecz gdy zrobiłem reinstal i gdy chciałem wyłączyć rezerwowalną przepustowość na nowo zainstalowanym systemie miałem problemy a zrobiłem tak:
1-wpisałem w "uruchom" gpedit.msc nacisnąłem "OK" (wyświetliło sie okno)
a-Miełem wejść w kolejno w następujące zakładki: Konfiguracja Komputera ==> Szablony Administracyjne ==> Sieć ==> Harmonogram Pakietów QoS.
2-Lecz niestety zatrzymałem się na folderze "Szablony Administracyjne" ponieważ nie znalazłem zakładki "Sieć"
I tutaj leży mój problem i czy zna ktoś może przyczynę tego problemu?

Zmieniam tytuł wątku na bardziej właściwy (problemem nie jest sama konfiguracja QoS, ale dostęp do niej). Niestety nie wiem, jak dobrać się do tej zakładki - mam nadzieję, że ktoś jeszcze na ten temat się odezwie. Chociaż, tak samo jak adams, nie widzę w tym większego sensu. Zmieniam dział, bo to problem z systemem, a nie z sieciami komputerowymi. Kpc21