Dlaczego korzystasz z Windows?

Problemy i dyskusje dotyczące systemów firmy Microsoft

Re: Dlaczego korzystasz z Windows?

Postprzez Gorgoroth » 02.08.2009 (N) 8:52

Xamil napisał(a):
Win 7 jeszcze nawet nie ma sterowników, ani programów

Sterowniki się szuka pod Vistę, a wszystkie programy u mnie działają bez zarzutu ;)]

A niby od czego szukać jak nie ma żadnych? Chyba nie od Win 98 :mrgreen: Podam przykład: mam GeForce 9300M GS 512 MB, na sterowniku od Visty (to tylko jedna z kilku przypadłości) nie chodziły gry na OpenGL, jedynie na D3D. Wszedłem na stronę nVidii i okazało się, że mają już stery pod Win 7. Po zainstalowaniu tego sterownika (dedykowanego na 7) komputer zaczął o wiele lepiej działać, a co najistotniejsze zaczął działać OpenGL. Więc niech nikt nie mówi, że sterowniki od Visty są zaje..ste i że Win 7 to nic innego jak druga Vista, bo opowiada -mówiąc kolokwialnie- pierdoły. Pod "siódemką" nawet bluetooth mi nie działa na sterze od Visty.
Co do programów to niestety nie działał mi choćby komunikator Stefan, dlatego musiałem wrócić z powrotem na Tlen.
Obrazek
Gorgoroth

System: Win XP Pro+Win 7 Ult. x64
    Nieznany Nieznana

Dlaczego korzystasz z Windows?

Postprzez Kamil321 » 07.08.2009 (Pt) 23:48

Ja mam Vistę 64 Ultimate SP2 (piszcie, co chcecie, dla mnie to najlepszy system, robię na niej większość rzeczy), 7 do testów, Ubuntu na wszelki wypadek gdyby Vista się posypała i gdyby mi się zachciało pobawić linuksem, do tego OpenSUSE do męczenia najnowszych KDE. :mrgreen: Nawet gdyby wszystkie gry i programy, które mam na windowsie były dostępne na linuksie, to i tak nigdy bym nie wyrzucił windowsa. Na linuksie wszystko muszę robić 10x dłużej niż na win, żeby działało tak, jak powinno.
Kamil321

Twój znajomy: Adax
System: Vista64, 7RC, UBU, oSuse
    Nieznany Nieznana

Re: Dlaczego korzystasz z Windows?

Postprzez Czajo » 08.08.2009 (So) 8:20

Kamil321 napisał(a):Ja mam Vistę 64 Ultimate SP2 (piszcie, co chcecie, dla mnie to najlepszy system, robię na niej większość rzeczy), 7 do testów, Ubuntu na wszelki wypadek gdyby Vista się posypała i gdyby mi się zachciało pobawić linuksem, do tego OpenSUSE do męczenia najnowszych KDE. :mrgreen: Nawet gdyby wszystkie gry i programy, które mam na windowsie były dostępne na linuksie, to i tak nigdy bym nie wyrzucił windowsa. Na linuksie wszystko muszę robić 10x dłużej niż na win, żeby działało tak, jak powinno.

wiesz, to jest kwestia przyzwyczajenia, bo są i tacy co szybciej dojdą co i jak w linuksie, gdzie w windowsie nie wiedzą jak zmienić tapetę :P
Obrazek
|200 post 5 sierpień 2010 14:51|Obrazek
[color=#0000FF][b]
Czajo

Twój znajomy: Adax
System: Windows XP
    Nieznany Nieznana

Poprzednia strona

Powrót do Microsoft Windows

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości