przez Kpc21 » 21.08.2010 (So) 22:02
Używaj przeglądarki, która ci bardziej odpowiada. W IE kilka rzeczy mnie denerwuje, dlatego go nie używam.
Wydajniejsza - zależy pod jakim względem. Internet Explorer nieco szybciej się uruchamia, bo jest częścią systemu operacyjnego. Ale strony szybciej otwiera raczej Firefox (jest jeszcze dodatek Fasterfox).
Bezpieczniejsza - Internet Explorer i Firefox są porównywalne pod względem bezpieczeństwa.
Mniej śmieci - nie wiem co masz na myśli. Internet Explorer jest zintegrowany z systemem, Firefoksa musisz instalować. Tak więc normalne, że Firefox zajmie więcej miejsca na dysku. Natomiast podczas działania, "śmieci" zostawiać będą tyle samo - bo obie te przeglądarki cache'ują strony WWW.
W Internet Explorerze, tak jak napisałem, denerwują mnie niektóre rzeczy (np. po wciśnięciu Ctrl+T trzeba czekać na otwarcie nowej karty). Interfejs Opery już kilka wersji temu zaczął mnie wkurzać, poza tym ciężko do niej zaimportować z Firefoksa (którego używałem poprzednio) zakładki. Sam Firefox zmęczył mnie swoją wydajnością po instalacji kolejnych rozszerzeń, z których nie chciałem rezygnować. W związku z tym zdecydowaniem się na Google Chrome. I jak dotąd przeglądarka ta mnie zupełnie zadowala (w dodatku dobrze gospodaruje miejscem na ekranie - Opera też ostatnio poszła w jego ślady, jednak tam mi to się nie podoba).
Mi odpowiada Google Chrome, komu innemu Opera, jeszcze innej osobie Firefox albo IE. Najlepiej jest więc spróbować wszystkich przeglądarek i wybrać tą, która najbardziej nam pasuje.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...