Komputer nie wyświetla obrazu.

Sprzęt, komputery i wszystko inne co z nimi związane... Rozmowy, porady, gdzie i co kupić...

Komputer nie wyświetla obrazu.

Postprzez Jedrekk95 » 17.12.2011 (So) 23:07

Witam, mój problem polega na tym że mam komputer który nie chce dać obrazu, włącza się i wszystko działa tylko brak obrazu.
Pomyślałem sobie że karta graficzna może być spalona ale tak nie jest ponieważ wiatraczek od karty się kręci więc chyba działa poprawnie.
A czy na ten problem może mieć wpływ zasilacz? Ponieważ gdy tak rozmyślałem nad tym to postanowiłem rozkręcić zasilacz i go wyczyścić i zobaczyłem, że kable znajdujące się w nim są popalone w niektórych miejscach więc postanowiłem je jakoś naprawić i tak też zrobiłem (poodcinałem te miejsca przepalone i połączyłem je z powrotem) (jeden z nich był aż przerwany)
Więc czy ten zasilacz może mieć na to jakiś wpływ?

Dodam też że kabel od monitora i sam monitor jest w 100% sprawny
Aaa i jeszcze jedno jak komputer jest wyłączony a podłącze kabel od monitora do PC to monitor wyświetli że kabel jest podłączony ale jak włączam komputer to obrazu nie ma.

podsumowujÄ…c:
Komputer się włącza lecz nie wyświetla obrazu ale wiatraczek od karty graficznej się kręci więc obraz powinien być.
Co to może być? może jednak karta graficzna jest uszkodzona?
Jedrekk95

Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows 7 Firefox

Re: Komputer nie wyświetla obrazu.

Postprzez adams » 18.12.2011 (N) 15:06

Co z Ciebie za informatyk Zauważ, że na tym forum są nie tylko informatycy. Szukający pomocy zwykli "użyszkodnicy" też się trafiają :) Jedrekk95 należy właśnie do nich. kpc21

Zasilacz zwarcie zrobił abo coś i poszła grafika - to że chodzi wiatraczek nic nie zmienia - to nie ma znaczenia - nie wiem skąd taki pomysł ...

Możliwe też że mogła pójść płyta główna, ale gdybać można bez końca, wypróbuj na innej karcie .
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB

GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB DDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
adams
Redaktor & Moderator Globalny

System: Windows Seven Professional x64 PL
    Windows 7 Firefox

Re: Komputer nie wyświetla obrazu.

Postprzez Jedrekk95 » 18.12.2011 (N) 15:28

Dzięki Twojej wiedzy jestem teraz mądrzejszy. Dziękuje Ci wielki "adamsie". :)
Jedrekk95

Twój znajomy: adams
System: Windows 7 Home Premium
    Windows 7 Firefox

Powrót do Hardware

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości