Log OTl + usunięcie upierdliwych skrotów

Dyskusje o bezpieczeństwie i rozwiązywanie problemów związanych z infekcjami oraz atakami

Log OTl + usunięcie upierdliwych skrotów

Postprzez sakuwbarakushow » 08.01.2011 (So) 12:50

Prosiłbym sprawdzić loga pod względem rejestru zostały tu pliki które dawno nie istnieją chodźby w spisie dodaj / usuń programy + nie które mają w windowsie swoje pliki a nie da się ich usnąć ;/
Programy które sprawiają problem :
-Systemowe IE
-Foxic reader
-Get Data Pack
-NFS (gra)

Chciałbym się tego całkowicie pozbyć + informacji o nie istniejących plikach / programach itd z rejestru.Robiłem czyszczenie CC ale to za wiele nie daje .

+

nie wiem co to jest i czy bezpieczne jest tego usunięcie ale ,chciałbym się tego pozbyć :
c:\programy files\Common Files
dodatkowo całkowite pozbycie się
c:\programy files\DvD Maker
(nie ma pliku do unistalu a nie będę pogrążał ten system takim usuwaniem jedynie skrótów)
Jeżeli jest coś jeszcze co pozostało po czymś co już nie istnieje bądź coś podejrzanego to także proszę uwzględnić to w skrypcie dla OTL.
Jeszcze jedno zauważyłem iż WINDOWS waży 10GB ! Folder temp jest pusty,więc nie wiem co powoduje taką jego wielkość, gdyby można było to określić..

log > http://wklej.org/id/452500/

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Chciałbym zrobić backupa systemu na czystym bez zbędnych śmieci i syfu.
Pozdrawiam
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Re: Log OTl + usunięcie upierdliwych skrotów

Postprzez adams » 08.01.2011 (So) 16:47

Internet Explorera NIE MOŻNA USUWAĆ gdyż jest on integralną częścią systemu i z niego korzysta chociażby Windows update.

Te programy możesz usunąć jakimś Uninstalatorem (swego czasu korzystałem z Your Uninstaller! płatny ale działał b.dobrze i nie robił szkód.)

Windows Movie Maker jest także integralną częścią systemu a nie jest on zainstalowany przez ciebie więc radzę zostawić go.

Common Files to pliki systemowe... jak ty nie znasz nazw podstawowych plików i procesów to radzę dać se spokój z takimi operacjami.

Wyczyść kompa poprzez PPM na dysk i Oczyszczanie dysku, usuń pliki z folderu Windows\Prefetch oprócz pliku layout.ini, oraz pliki temp poprzez wpisanie w uruchom %temp% (to co nie będzie chciało się usunąć pomiń.)

Rejestr wyczyść CCleanerem lub ręcznie o ile wiesz co jest co...

Mam nadzieje że wiesz ze każda tego typu operacja wiążę się z ryzykiem formatu, jeśli nie to ostrzegam, ja jednak nie miałem tego typu przypadku.

Punkt przywracania zawsze poleca się zrobić przed tego typu operacjami a nie po...

EDIT: Mój Windows jest po niedawnym formacie waży 13.5 Giga wiec nie wiem czym sie tak przejmujesz ...
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB

GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB DDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
adams
Redaktor & Moderator Globalny

System: Windows Seven Professional x64 PL
    Windows 7 Firefox

Postprzez Kpc21 » 08.01.2011 (So) 20:19

A dopiero co pisałeś na GG że... IE nie masz. Na "iexplore" z Uruchom nie reaguje.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Obrazek Obrazek
Kpc21
Administrator CENCO

Twój znajomy: adax
System: Debian
    Windows 7 Chrome

Postprzez sakuwbarakushow » 08.01.2011 (So) 20:23

Zostały pliki po nim, jak mi go nod bloknał i exe'ka wywalił ..

Your unistall znajdzie zainstalowane programy a nie takie które rzekomo nie istnieją ;/
Prefetch za wiele nie pomoże usuwanie z niego plików ..

niby tym że ja nie mam nic wielce zainstalowane na C a jednakże wiele miejsca od tak znikło ;/

btw:
nie korzystam z windows ubdate ten windows nie jest legalnie zakupiony ;]
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Powrót do Bezpieczeństwo oraz logi diagnostyczne

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości