Pozostałości po Comodo Internet Security

Tutaj rozwiÄ…zujemy problemy zwiÄ…zane z oprogramowaniem komputerowym

Pozostałości po Comodo Internet Security

Postprzez sakuwbarakushow » 25.09.2010 (So) 13:12

[ul]Witam dziś ,po 12.00 odinstalowałem Firewall'a.I miałem problemy z programami które dodałem jako zaufane czyli gg / cały czas wyłącza i włączało listę kontaktów / skype/utorrent itd.Program comodo usunołem za pomocą "dodaj / usuń programy".
Ale nadal były problemy na systemie, wyłączało się gg itd.I później zainstalowałem jeszcze raz Comodo, aby usunąć go całego wraz z rejestru przy użyciu programu Your Uninstal
Program ów usunął ten syf.Ale po ponownym uruchomierniu komputera, ów program nadal był,załączył się sam.Komputer miał strasznego laga, nie chciało nic działać.Tak przez jedną godzinę,po okresie tego czasu wszystko powróciło do normy.Ale problem nadal pozostał.Ów aplikacja freiwall nie istnieje w systemie jako tako.Bo nie ma go ani w your uninstal/ ani w ccleaner/ ani w dodaj / usuń programy.A aplikacja nadal istnieje -.- Jest włączona w procesach lecz tu nie da się jej wyłączyć bo wywala
Cytuj:
brak dostępu

Chciałbym pozbyc się tego syfu.
Korzystam z windows 7 x64
Format nie wchodzi w grÄ™ . . .

pomoże ktoś? proszę. . .
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Re: Comodo Intern Security

Postprzez gstlt » 25.09.2010 (So) 17:01

Mam Comodo Firewall u siebie i działa... prawie stabilnie. Tymczasem, jeszcze nie odinstalowywałem, ale pewnie wkrótce tak się stanie :-)

Wracając do problemu. Dość prosto możesz się pozbyć tego procesu, usuwając odpowiedni plik .exe. Jednak aby to wykonać, musisz uruchomić komputer w trybie awaryjnym. Niestety, tu nie jestem pewien czy stary sposób będzie działał (restart komputera i F8 przed załadowaniem się systemu, po czym wybranie tryb awaryjny z menu). Lub uruchomić komputer używając jakiegoś LiveCD.

Kiedy już uda Ci się pozbyć tego procesu, zainstaluj sobie CCleaner i usuń Comodo z autostartu (dokładnie - usuwa odpowiednie klucze w rejestrze, możesz to zrobić sam, jeśli wiesz jaki to klucz, ale nie polecam ręcznego szperania). Następnie można również przeskanować rejestr w poszukiwaniu błędnych wpisów, coś związanego z Comodo pewnie też się pojawi. To powinno rozwiązać problem. Dobrze by było jeszcze również usunąć pozostałości po firewallu z Program Files i to w zasadzie wszystko.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
http://gstlt.info
gstlt
Specjalista

Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Postprzez sakuwbarakushow » 25.09.2010 (So) 17:09

aby nic nie @#$..i dla pewności

1.Wbijam na awaryjny > menadzer zadań to coś od comondo zamykam procesy
2.Wbijam normalnie na system i jeszcze raz robiÄ™ scan ccleanerem
3.I to wsio ?

Jeszcze coś : ccleaner oraz inne programy nie znajdują mi tego syfu jako zainstalowaną apikację.I tak z ciekawości spytam, ktoś mi powiedział iż jak zostawie to jak jest, to Comodo zacznie mi usuwać coś na dysku, co z powoduje jego uszkodzenie i jedyne wyjście to format c .- to jest możliwy scenariusz? bo teraz na to patrzyć to zainstlaowałem friwella na friwela :hahaha:
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Postprzez gstlt » 25.09.2010 (So) 19:27

sakuwbarakushow napisał(a):aby nic nie @#$..i dla pewności

1.Wbijam na awaryjny > menadzer zadań to coś od comondo zamykam procesy

Comodo nie powinno się uruchomić w tym trybie, ale warto sprawdzić.
Jak już będziesz spoglądał na procesy, to zapamiętaj nazwę pliku wykonywalnego, a następnie wyszukaj ten plik w C:\Program Files (czy też jakkolwiek to się nazywa w polskiej wersji systemu), a następnie go usuń bądź zmień nazwę.
Istnieje szansa, że Comodo wrzuca część swoich plików do C:\Windows, więc jeśli nie znajdziesz wyżej wymienionego pliku wykonywalnego, zerknij do tego katalogu.

sakuwbarakushow napisał(a):2.Wbijam normalnie na system i jeszcze raz robię scan ccleanerem
3.I to wsio ?

Tu siÄ™ zgadza.

sakuwbarakushow napisał(a):Jeszcze coś : ccleaner oraz inne programy nie znajdują mi tego syfu jako zainstalowaną apikację.I tak z ciekawości spytam, ktoś mi powiedział iż jak zostawie to jak jest, to Comodo zacznie mi usuwać coś na dysku, co z powoduje jego uszkodzenie i jedyne wyjście to format c .- to jest możliwy scenariusz? bo teraz na to patrzyć to zainstlaowałem friwella na friwela :hahaha:

Zawsze jest szansa na komplikacje, ale nie widzę powodów, dla których firewall miał by usuwać jakiekolwiek pliki... z drugiej strony, przecież to aplikacja Windows, może być. Przed każdą czynnością pomyśl 10x, łatwo popełnić mały błąd i narobić sobie dodatkowej roboty ;)
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
gstlt
Specjalista

Ubuntu Firefox

Re: Pozostałości po Comodo Internet Security

Postprzez sakuwbarakushow » 25.09.2010 (So) 19:33

no comodo się nie uruchomi ze startem systemu wyłączyłem go w mc config .. a co do powyższego z plikiem wykonywalnym to co mam z nim zrobić jak załóżmy iż znalazłbym go (czyli ten plik z procesu - tak? ) wywalić go czy jak ? . . .
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Postprzez gstlt » 25.09.2010 (So) 23:02

sakuwbarakushow napisał(a):no comodo się nie uruchomi ze startem systemu wyłączyłem go w mc config .. a co do powyższego z plikiem wykonywalnym to co mam z nim zrobić jak załóżmy iż znalazłbym go (czyli ten plik z procesu - tak? ) wywalić go czy jak ? . . .

Może się okazać, że bez niego, system nie uruchomi się normalnie - starczy zmienić nazwę, np. z program.exe na program.exe_backup. Daj znać jak poszło.
gstlt
Specjalista

Ubuntu Firefox

Postprzez sakuwbarakushow » 26.09.2010 (N) 9:58

No nie znalazłem ale za to w services.msc znalazłem usługę z tym syfem.
Ówcześniej wyłąączyłem go z uruchamiania ze systemem.Tylko iż nie wiem jak to wywalić z usług . . . o ile to coś da ?
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Postprzez kliszka » 26.09.2010 (N) 11:25

1. Otwórz okno uruchamiania aplikacji, naciskając klawisze [Windows R]. Następnie wpisz polecenie cmd i potwierdź klawiszem [Enter]. W ten sposób przywołasz okno konsoli tekstowej.
2. W oknie, które właśnie pojawiło się na ekranie, wpisz polecenie: c:\program files\comodo\fwconfig -uninstall
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem
kliszka
Specjalista

Twój znajomy: adax , gural777
System: Windows 7
    Windows 7 Chrome

Postprzez sakuwbarakushow » 26.09.2010 (N) 17:40

kliszka napisał(a):1. Otwórz okno uruchamiania aplikacji, naciskając klawisze [Windows R]. Następnie wpisz polecenie cmd i potwierdź klawiszem [Enter]. W ten sposób przywołasz okno konsoli tekstowej.
2. W oknie, które właśnie pojawiło się na ekranie, wpisz polecenie: c:\program files\comodo\fwconfig -uninstall

nazwa c:\program files nie jest rozpoznawalne jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne

;/
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Postprzez adax » 26.09.2010 (N) 17:57

Wpisz z cudzysłowami:
"C:\program files\comodo\fwconfig -uninstall"
Nie znalazłeś rozwiązania Twojego problemu? Zarejestruj się lub Zaloguj.

Obrazek| Pozdrawiam! Adax
200 post - 3.08.09 12:10 | 300 post - 6.09.09 11:45 | 400 post - 23.11.2009 22:49 | 500 post - 22.08.2010 20:54 | 600 post - 23.07.2011 16:40
adax
Administrator CEO

Obrazki: 1
Twój znajomy: Kpc21
System: Windows 7, Debian 5, iOS, Mac OS X
    Macintosh Safari

Następna strona

Powrót do Software

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości