Problem z kompem (nagłe wyłączanie)

Sprzęt, komputery i wszystko inne co z nimi związane... Rozmowy, porady, gdzie i co kupić...

Problem z kompem (nagłe wyłączanie)

Postprzez sakuwbarakushow » 09.08.2010 (Pn) 9:33

Witam.
Mam na kompie system windows 7 aio x64 ultimate
Komputer : 3x4gbz , 8gb ram'u ddr 2
I problem taki ze od zainstalowania 7 na nowym dysku twardym mam następujacy problem : od czasu do czasu - nie kiedy nawet 2x dziennie zgaśnie światło u mnie w domu na 1-2 sekundy
I po ponownym włączeniu komputera nie chce on się załadować strasnzie wszystko się muli, aplikacje nie chcą włączać.Za pierwszym razem trwało to góra 10min i wystarczyło jeden raz zresertować komputer.
Aczkolwiek takie zdarzenie miało miejsce już ze 30 razy.Doszły nowe komplikacje czarny ekran..po prostu wszystko się wyłączyło komputer działał czarny ekran nie reagował na nic Neutral i dzis miałem tak znowu o 8.37 zgasło światło dosłownie na 1 sekunde.Włączam komputer i nie mogę go odpalić strasznie się muli i wiesza .. resertowałem go ze 20 x nim udało mi siię odpalić.

a)Dlaczego tak siÄ™ robi
b)Co mogę na to poradzić?

I jeszcze jedna anomalia od dziś nie mogę włączyć menadżer zadań.Klikam na ctr+alt+del i mam czarny ekran przez ok 30 sekund i errora wywala

"System windows nie mógł uruchomić okna logowania.okno logowania nie odpowiada jeżeli sytułacja sie powtórzy zresertuj komputer badź poczek aż system zacznie odpowiadać"

jakoś tak to było,komunikat na ogólnym czaarnym tle wciskam esc i mogę wrócić do systemu aczkolwiek do tego modułu dostac się nie mogę.
W trybie awaryjnym działa.

ProszÄ™ o pomoc w rozwiazaniu tego problemu

P.S
problemy z prądem i takowe wyłączenia będą mi sie jeszcze zdarzały Neutral
na xp wszystko zawsze działało i system ne zachowywał się tak jak na 7 Neutral
Ostatnio edytowano 10.08.2010 (Wt) 12:03 przez sakuwbarakushow, łącznie edytowano 1 raz
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Re: Problem z kompem

Postprzez Kpc21 » 09.08.2010 (Pn) 15:44

sakuwbarakushow napisał(a):a)Dlaczego tak się robi

Nagłe wyłączenia zasilania szkodzą dyskowi twardemu.

sakuwbarakushow napisał(a):b)Co mogę na to poradzić?

Zakupić nawet najprostszy UPS. I przetestować dysk np. HD Tune. Oraz zmienić tytuł tematu na bardziej konkretny.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Obrazek Obrazek
Kpc21
Administrator CENCO

Twój znajomy: adax
System: Debian
    Windows 7 Chrome

Re: Problem z kompem

Postprzez sakuwbarakushow » 10.08.2010 (Wt) 12:02

Dzięki temat można zamknąć.

Zamykać nie będziemy, bo może zdarzyć się, że ktoś będzie miał jeszcze jakieś pytania.
sakuwbarakushow

Windows 7 Firefox

Powrót do Hardware

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości