Problem z zapomnianym hasłem do programu Płatnik

Tutaj rozwiÄ…zujemy problemy zwiÄ…zane z oprogramowaniem komputerowym

Problem z zapomnianym hasłem do programu Płatnik

Postprzez greh » 01.10.2010 (Pt) 17:48

Witam,
W dniu dzisiejszym chciałem wysłać dokumenty do ZUS za miesiąc wrzesień.
Wchodząc do programu, jak wiadomo należy podać hasło, które jak się okazało zapomniałem, lub co gorsza, źle wklepałem. ;)
Z odzyskaniem nie byłoby większego problemu, jednak "upierdliwy" admin podobno zainstalował szpiega i trochę się boję grzebać w rejestrze.
Dlatego też chciałem zapytać, ile razy można wpisać hasło przy próbie logowania?
Czy po trzykrotnym błędnym jego podaniu konto użytkownika nie zostanie zablokowane?
Czy po wpisaniu dwukrotnym błędnego hasła, następnie zamknięciu programu Płatnik, liczą się te dwie nieudane próby wpisania hasła?
Proszę o odpowiedź.
Sprawa wagi Państwowej. ;)
http://www.ag.bocznica.org - zobacz koniecznie :D
To o co proszę wykonujesz na własne ryzyko! Pamiętaj!
Podpisano: Dyplomowany Informatyk :D

Obrazek
greh

System: Win7 Ultimate x64/PinguyOS 11.10 x64
    Linux Chrome

Re: Problem z zapomnianym hasłem do programu Płatnik

Postprzez gstlt » 02.10.2010 (So) 12:57

Witaj! Po pierwsze, hasełko można odzyskać/zmienić, jeśli baza danych Płatnika jest w pliku mdb (Access), starczy trochę poszukać w Sieci. Kiedyś był to program Koala Ratownik, nie wiem jak to wygląda w tej chwili, bo po prostu nie mam potrzeby grzebać w tym (jakże profesjonalnie napisanym) programie.

Jeśli chodzi o samo łamanie hasła "na chama", to nie ma obawy, że konto użytkownika zostanie zablokowane, po prostu po (bodajże) trzech próbach Płatnik się wyłączy i trzeba będzie go uruchomić ponownie.

Powodzenia.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
http://gstlt.info
gstlt
Specjalista

Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Powrót do Software

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości