Problemy z transf. na Chomikuj.pl; piractwo a prawo i etyka

Tutaj rozwiÄ…zujemy problemy zwiÄ…zane z oprogramowaniem komputerowym

Re: Problemy z transf. na Chomikuj.pl; piractwo a prawo i etyka

Postprzez kliszka » 22.12.2010 (Åšr) 18:49

Tak na marginesie - problem z chomikuj.pl i innymi dyskami bądź portalami internetowymi to moim zdaniem problem polskiego prawodawstwa a nie przeciętnego Kowalskiego , który korzysta z internetu i wykupując transfer ma prawo ściągać do woli z tych portali co chce. Wszystkie torrentowe strony to jedno WIELKIE PIRACTWO - a ja jakoś nie widzę reakcji ze strony Polskiego Rządu . Więc piętnowanie osób które korzystają z tych - nazwijmy to - dobrodziejstw internetu jest nie na miejscu . Problemem jest nie ochrona praw autorskich lecz monopolizacja tych dóbr przez grupę firm ( filmy ,programy użytkowe ,muzyka itp.) i brak zdrowej konkurencji w tym segmencie rynkowym.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem
kliszka
Specjalista

Twój znajomy: adax , gural777
System: Windows 7
    Windows 7 Chrome

Re: Problemy z transf. na Chomikuj.pl; piractwo a prawo i etyka

Postprzez Kpc21 » 22.12.2010 (Åšr) 22:09

Rząd najchętniej ocenzurowałby Internet i problem piractwa rozwiązał tym sposobem. Przerabialiśmy już to w ustawie hazardowej (jak widać, żeby rząd się czymś zajął, musi być afera). Teraz dzieje się to na Węgrzech. Tylko tam chcą przywrócić cenzurę wszystkich mediów.

Pieniądze z praw autorskich w większości i tak zazwyczaj nie trafiają do twórców, a do wytwórni/wydawnictw/producentów (przedsiębiorstw, nie producentów filmowych) albo do urzędów (ZAiKS).
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Obrazek Obrazek
Kpc21
Administrator CENCO

Twój znajomy: adax
System: Debian
    Windows 7 Chrome

Poprzednia strona

Powrót do Software

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości