Ja mam modyfikowanego windowsa windws 7 aio (nie ja to robiłęm takiego już z netu pobrałem)
a co ? to nie ejst czysta 7 jak by co.
Co prawda to jest historia o XP, ale nie zdziwił bym się gdyby w Win7 były podobne kwiatki.gstlt napisał(a):Z tego, co pamiętam, niektóre BIOSy mogą mieć problem z pracą z dużymi dyskami (2TB). Zobacz, czy przypadkiem nie ma aktualizacji. Z drugiej strony - wykrywa, więc powinno być okej... teoretycznie.
Inna sprawa, że Windows nie zawsze ma rację, kiedy wyświetla błąd. Słynny już "bug" ze starą płytą kompaktową: Windows nie może odczytać płyty, więc stwierdza, że nie działa... kontroler, do którego jest podłączone urządzenie, więc... wyłącza UDMA. Żeby tego było mało - nie ma innego rozwiązania, jak odinstalować kontroler - po reinstalacji, Windwows już jednak stwierdza, ze kontroler jest sprawnyCo prawda to jest historia o XP, ale nie zdziwił bym się gdyby w Win7 były podobne kwiatki.
Wracając do dysku: Możesz również użyć narzędzia badblocks pod linuksem, testowanie nim będzie trwało dosyć długo, ale będziesz miał pewność, że dysk jest sprawny. Musisz również pamiętać, aby użyć opcji /n (non-destructive check - sprawdzanie nie destrukcyjne) aby sobie nie pokasować danych. Starczy jakikolwiek LiveCD z linuksem (np. Ubuntu). http://linux.die.net/man/8/badblocks
Pamiętaj, że używając pirackiego systemu operacyjnego, narażasz się na pewne konsekwencje, jeśli to wyjdzie na jaw (na przykład poprzez chwalenie się tym na forum), poza tym, łatki bezpieczeństwa wypuszczane przez Microsoft mogą nie działać na Twoim modyfikowanym systemie. A ostatnio było kilka ciekawych błędów określanych jako krytyczne i, muszę przyznać, były bardzo zaskakujące. Możliwe również, że Twój komputer jest tzw. Zombie, używanym m.in. do ataków DDoS, bądź masz u siebie oprogramowanie szpiegowskie, które czeka aż zalogujesz się do swojego banku, na konto do allegro, forum, lub po prostu do poczty, aby wysłać Twój login i hasło do swojego twórcy. Bo niby po co tworzyć za darmo przeróbki komercyjnego oprogramowania? Wyszedł przypadkiem mały flame, ale sądzę, że większość osób się ze mną zgodzi.
sakuwbarakushow napisał(a):Nie wiem po co tworzyć te przeróbki ale nie straciłem żadnego konta ani na meilu ni nigdzie indziej przez nikogo.Ponadto używam anty wirusa wiec jak by cos było no to by wykrył nie ?
Nie mam jak skorzystać z programu do linuxa nie istnieje on dla windows 7 przypadkiem ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości