Szukam sprawdzonego serwera dedykowanego..

Rozmowy o internecie i budowaniu sieci komputerowych.

Re: Szukam sprawdzonego serwera dedykowanego..

Postprzez gstlt » 16.07.2011 (So) 22:48

Skoro to będzie duży projekt, może warto pomyśleć o kolokacji? Kupujesz swój serwer i płacisz za miejsce w serwerowni, prąd i obsługę, dodatkowo dostajesz zwykle pakiet godzin za darmo w serwerowni, które czasem trzeba wykorzystać ;)

Jeśli nadal wolisz serwer dedykowany, musisz dokładnie określić parametry serwera, bo za to się czasem ładnie płaci. Od wielu lat używam serwerów dedykowanych w OVH i Kimsufi (to też OVH, ale w wersji dla mniej wymagających), nigdy nie miałem większych problemów. Obsługa jest na dość wysokim poziomie, informują o pracach na blipie, jest monitoring 24x7, a technicy reagują bardzo szybko (miałem sytuację z zepsuciem sobie danych w MBR, restartowałem serwer na twardo i dostałem od razu powiadomienie, że technicy nad tym pracują i rzeczywiście serwer minutę-dwie później wstał na netboocie).

Jak masz jakieÅ› pytania, wal.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
http://gstlt.info
gstlt
Specjalista

Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Powrót do Internet i sieci komputerowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości