windows xp na innym dysku

Tutaj rozwiÄ…zujemy problemy zwiÄ…zane z oprogramowaniem komputerowym

windows xp na innym dysku

Postprzez wojtek2124 » 31.01.2012 (Wt) 19:52

Siema
Mam taki problem...
Mam laptopa acer aspire 3690 i na nim coś mi się zepsuło i nic nie działało,
wiec postanowiłem podlaczyc go pod pc(Windows xp sp2)i wyczyściłem wszystko z dysku od laptopa.
I teraz mam taki problem ze nie wiem czy można, czy będzie dzialac i jak to zrobić,
chce zaistalować z pc windowsa na dysk laptopa.
Mam windowsa na dysku(jego nazwa "to nazwa pliku obrazu ISO pirackiego XP SP3 - wycinam //kpc21") I jeśli potrzebujecie jakichś informacji to piszcie... Dzięki z góry
wojtek2124

Windows XP Chrome

Re: windows xp na innym dysku

Postprzez gstlt » 31.01.2012 (Wt) 22:01

Przykro mi, ale to nielegalna kopia systemu operacyjnego. Nie pomagamy w takich sytuacjach.
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
http://gstlt.info
gstlt
Specjalista

Twój znajomy: adax
System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Postprzez Kpc21 » 01.02.2012 (Åšr) 14:42

1. Może kolega ma licencję na Windows XP, tyle że wygodniej mu było go zainstalować z pobranego ISO.
2. Nie wolno zamieszczać linków do treści pirackich, natomiast w regulaminie nie ma takiej zasady, że "piratom nie pomagamy".

Z tego co widzę, ten laptop ma jednak napęd CD, tak więc najlepiej po prostu wziąć płytę z oryginalnym XP, w ostateczności otworzyć to ISO w programie do nagrywania płyt (nie rozpakowywać WinRAR-em ani niczym podobnym) i wypalić na płycie CD. Następnie wrzucić do napędu laptopa i go zrestartować. Jeśli po restarcie nie włączy się instalator, trzeba zmienić jeszcze nośnik z jakiego BIOS bootuje system - prawdopodobnie będzie to jeden z klawiszy funkcyjnych, odpowiedni komunikat powinien się pokazać na samym początku po włączeniu komputera, pod testami pamięci itp.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Obrazek Obrazek
Kpc21
Administrator CENCO

System: Debian
    Linux Chrome

Postprzez gstlt » 04.02.2012 (So) 17:14

No ok, jeśli się pomyliłem, to przepraszam. Pochopna ocena sytuacji, to moja specjalność ;)

Jeśli chodzi o regulamin, to spoko, poprawiam się: ja nie pomagam, chyba, że przy tym sprzedam oryginalną kopię tegoż systemu. ;)

To już można zrozumieć :) //kpc21
Simplicity is an ultimate sophistication - Prostota jest najwyższą (ostateczną) formą wyrafinowania
http://gstlt.info
gstlt
Specjalista

System: Linux, Windows XP/7
    Ubuntu Firefox

Powrót do Software

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości